Klant: Weston Isolatie B.V. Jaar: 2022 Onze werkzaamheden: Huisstijl, Website, Marketing,

Breed assortiment en snelle levering maakt Weston de ideale isolatiepartner van Bouwend Nederland.

Weston isolatie bv levert isolatiemateriaal en advies. Weston is al ruim 53 jaar distributeur van isolatiemateriaal van bekende merken zoals Styrodur, Knauf, Unilin en vele andere merken. Weston is centraal gelegen en levert vanuit eigen voorraad.

Binnen Weston, was marketing een ondergeschoven kindje. Het enige waar een logo op zat was het pand en de pakbon/factuur. Het logo was ook niet meer helemaal van deze tijd. Er was een verouderde website, en het ontbrak aan consistentie in het hele verhaal.

Weston

Visie, Missie en Kernwaarden

Als eerste is daarom werk gemaakt om een heldere visie, missie en doelstelling te maken. D.m.v. een aantal werksessies, heeft House of Ambition BV de kernwaarden van Weston boven water gehaald. Deze kernwaarden zijn belangrijk om keuzes te kunnen maken. Ze bepalen uiteindelijk het beleid van de organisatie.Nadat de kernwaardes en de visie/missie helder was, hebben we met de organisatie een doelstelling geformuleerd en de kaders en focuspunten geformuleerd over hoe deze doelstellingen te behalen.

Strategisch plan

Daarmee hebben we een grote stip op de horizon kunnen zetten, en kaders bepaald, om deze doelstellingen te behalen. Daarna is er gekeken welke tactische keuzes er gemaakt kunnen worden om de doelstellingen te behalen. Waarbij de Focus ligt op een aantal hoofdthema’s. 1. Een consistente huisstijl in alle uitingen 2. Een nieuwe website 3. Gestructureerde online marketing


Herkenbare

Huisstijl

Allereerst is er een huisstijl ontwikkeld, die past bij het bedrijf en aansluit bij de kernwaarden en de doelgroep. Deze huisstijl is vastgelegd in een huisstijl handboek, zodat ook voor onbekende situaties er een richtlijn is over het toepassen van een consistente huisstijl, zodat de herkenbaarheid van het merk Weston sterk blijft.


Informatieve

Website

Voor de website is goed gekeken wat bezoekers op een website zoeken en hoe daar optimaal een website voor gemaakt kan worden, die de informatie van Weston ontsluit. Het genereren van aanvragen/interactie met de bezoeker is het belangrijkst. Daarnaast is het ook wenselijk dat de website voldoet aan de huisstijl en dat de website snel laadt, goed gevonden wordt en werkt op pc’s en mobiele apparaten. De website is zo ingericht dat de doelgroep met verschillende thema’s geholpen worden.


Schaalbare

Webshop

Naast de corporate website is er ook een webshop ontwikkeld op het krachtige opensource platform : Sylius. Sylius is een professioneel webshop platform, waarmee snelle en schaalbare webshops te bouwen zijn. Sylius integreert goed met diverse andere API’s van bijvoorbeeld een betaalprovider, een vervoerder of custom webhooks.

Online marketing

SEO/SEM

Voor Weston ligt er ook een uitgebreid online marketing plan klaar. Met structurele aanwezigheid op belangrijke kanalen zoals zoekmachines, (SEO/SEM) socialmedia, email. Hiervoor heeft House of Ambition diverse software die het ontwerpen, genereren en inplannen van online marketing campagnes een stuk makkelijker maakt.

Offline marketing

Drukwerk

Weston doet weinig tot niets in het offline domein. Dit willen we in de komende jaren verder vorm geven. Denk aan DM-mailings, advertising, folders, beurzen etc. Speciaal hiervoor heeft House of Ambition een systeem ontwikkeld die vanuit een eigen ontwikkeld PIM systeem diverse uitingen automatisch genereert. Er is een custom koppeling gemaakt met Photoshop zodat folders, flyers, labels, etc automatisch gegeneerd kunnen worden.

Leads

Genereren, Maximaliseren en Optimaliseren

House of Ambition BV is gespecialiseerd in het genereren van online Leads voor Weston. Wij focussen ons op de ideale doelgroep(en) en zorgen dat Weston op het juiste moment in beeld is als uw doelgroep uw product of dienst nodig heeft. Voor Weston bouwen wij specialistische landingspagina’s, die we iteratief optimaliseren en waarmee we niet alleen zorgen voor een maximaal aantal leads, maar daarbij ook de kwaliteit van leads opschroeven. Daarnaast kijken we ook naar Lead Maximalisatie, zodat Weston een maximaal aantal geoptimaliseerde leads heeft, die daarna door de binnendienst opgevolgd kan worden.


Custom software

Tools

De aanvragen en leads die Weston binnenkrijgt, worden automatisch voorzien van volgnummers, waarmee uiteindelijk ook de sales / omzet / marge van een leads gevolgd zou kunnen worden. Hiermee krijgt Weston inzicht in de effectiviteit van de diverse campagnes. De leads worden opgevolgd en hierbij wordt een door House of Ambition ontwikkelde tool gebruikt om de leads optimaal op te volgen. Inmiddels is dit (beta)product ook in gebruik bij andere organisaties.Daarnaast ontwikkelt House of Ambition BV ook maatwerk software die praat met Exact of elke ander boekhoudsysteem. Daarbij ontsluiten we de API van Exact en brengen eigen logica aan, om dieper inzicht te krijgen in customer-behaviour en trends.


Gebruikte technieken

Bij dit project

Laravel

PHP

Mollie

MySQL

Sylius

Exact API

Sendgrid